Видове основа на перука

Класическа основа на перука:
Това са машинно изработени перуки с треси (редове от коса) , които са пришити заедно.  Кичури коса се зашиват в ивица, която оформя т.н. треси.  Побредбата на тези треси в основата на перуката оставят малки отворени пространства, които осигуряват вентилация между скалпа и перуката и по този начин предотвратяват по-сериозно спарване на главата. Колкото повече треси и съответно отвори, толкова по-прохладно усещане ще има. Това е класическия начин за правене на перука, който е издържал теста на времето и е идеалния вариант в съотношение цена-качество.
Основа на перука с монофиламент:
По-скъпи от класическите основи, монофиламентните правят допълнителна стъпка, за да осигурят един напълно реалистичен вид на перуката. Всеки косъм е пришит по отделно към прозрачна мрежичка, което имитира изключително успешно скалпа на главата. Космите за пришити вертикално, както реално расте човешката коса.
Монофиламентните перуки съдържат различни като количество и разположение монофиламентна част.  В по-често срещаните случаи, тази част е разположена в горната част на основата.  Изработена е от фина, прозрачна материя, която се прелива с цвета на всеки тип скалп. Предлага разнообразни опции за оформяне на прическа, тъй като косата може да бъде разпределена във всякаква посока.

Видове разположения на монофиламентната част:

Монофиламентната част може да бъде разположена на върха на главата, в среданата част и в цялата горна част на перуката.
Друг вид изработка е перука с Lace Front частЛейс Фронт могат да имат перуките с класическа изработка, монофиламентна изработка или ръчно направените перуки, т.е. при всички видове основи на перуки е възможно да съществува тази Lace Front част.
Това е ръчно изработена фина мрежичка с прикрепени косми, разположена в предната част на перуката около окосмената линия. Тя създава илюзията за коса растяща от скалпа, защото много успешно и фино се прелива със собствения скалп. Ако имате перука с така изработка, можете са носите косата си назад, вързана или оформена в прическа.  Трябва обаче да се борави с тази част малко по- внимателно при миене, сресване или стилизиране.
Ръчно изработени основи на перука : Това е основа, която е от части или изцяло изработена от тънък мрежест плат, в който са пришити космите. Определено съзадава изключително реалистичен вид на перуката. Носи със себе си и два основни недостатъка- много висока цена и нужда от допълнително подсигуряване- двойно залепящи ленти или ластични пришивки.

Основа на перука със силиконова подложка в горната част. Голяма част от перуките от естествена коса, които нашия магазин предлага са изработени по този метод. Вместо мрежичка с нашите косъмчета е използвана силиконова подложка, която има почти същия ефект, но космите са прикрепени по-здраво и съответно перуката има по-дълъг живот. Цената също е по-приемлива в сравнение с перуки с ръчна или монофиламентна изработка. Тази силиконова подложка изглежда ето така:
След дългогодишен опит в сферата,  обратна комуникация с клиентите, ние сме се спрели на този модел за основен в колекцията ни от естествени перуки, тъй като освен здравата изработка и реалистичния вид на перуката, осигурява и нещо, мислим изключително безценно – комфорт и усещане за сигурност при носене.
Ако под перуката имате коса, то гребените прикрепени в предната и задна част на перуката ще я застопорят и тя няма да се плъзва. Ако няма коса под перуката, то товага те трябва да се разшият, за да не пречат. Тези основи са дълбоки и имат подсигуряващи ластични ленти отсрани, които могат да се регулират.

Сега след като сте се запознали с видовете основи на перука, надяваме се вече имате по-ясна представа кое би било подходящо за Вас. Ако все пак има нещо, което допълнително искате да научите, моля не се колебайте да ни се обадите или пишете – Stilbul.bg  

This entry was posted in Без категория. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>