Грижа за перуката от естествена коса

Много е важно да се погрижите правилно за Вашата перука от естествена коса, за да постигнете максимално добър вид и по-дълъг живот за нея.
Поддържането и измиването на перука от човешка коса не е трудно, просто изисква повече внимание и нежна грижа.
Повечето естествени перуки са изработени от коса, която е боядисана и химически обработена. Това е важен процес, при който косъмът бива обгрижен и всички рискови или опасни за Вашия скалп части от косата биват отстранени.  Поради тази причина перуките от човешката коса трябва да се поддържат внимателно, тъй като тези обработки правят косата още по-крехка.

Продукти за грижа за перуки от човешка коса:
Използвайте само продукти, предназначени за перуки от естествена коса. Не използвайте стандартни продукти за грижа за коса. Химикалите, които те съдържат, могат да скасят живота на перуката Ви. Инвестирайте в качествени продукти за поддръжката на перуката си и така ще я имате за по-дълго.

Колко често се мие перука от естествена човешка коса:
Препоръчително е да миете Вашата перука от естествена коса на всеки 14-30 дни носене. Всеки път, когато тя се измива, живота на перука се съкращава. Поради тази причина перуката не трябва да се мие повече, отколкото е необходимо. Използването на възможно най-малко стилизиращи продукти на перуката ще позволи да я миете по-рядко и да удължите живота й. Шапчицата за перуки ще помогне да се абсорбира мазнината от скалпа, като я държи далеч от основата на перуката. Именно мазнината от скалпа е основната причина за замърсяването на една перука.
Носенето на шапчица под перуката ще удължи живота й, но това не е задължително, тъй като шапчицата води до допълнително запотяване на скалпа в топлите дни.

Как да се измие перука от естествена коса:
Преди да измиете перуката внимателно я срешете, за да премахнете всички заплитания. Започнете от върховете на косата и продължете до основата на перуката. Уверете се, че използвате четка, предназначен за перуки. За упорити заплитания, прилагането на спрей срещу заплитане може да помогне да ги разхлабите.
За да измиете вашата перука от естествена коса, започнете като я намокрите под течаща хладка вода. За да направите това, можете да държите перуката под чучура на мивката (но само ако косата е къса). За по-дългите перуки препоръчваме да държите перуката под крана на Вашата вана или душ, така че косата да не се заплита в мивката отдолу.
Оставете хладка вода да тече през косата от основата до върховете, докато се намокри.
Внимателно изцедете (не я усуквайте или мачкайте), за да отстраните излишната вода.
Нанесете малко количество шампоан за перуки от естествена коса вурху дланите на ръцете си и нанесете равномерно върху косата. Не повдигайте, разтривайте или масажирайте. Просто разнесете шампоана върху перуката от основата до върховете на косата.
Използвайки хладка вода, внимателно изплакнете шампоана от косата, като позволите на водата да тече през косата от основата до върховете. Не търкайте и не въртете косата. Внимателно изплакнете, докато не отмиете целия шампоан. Леко стиснете излишната вода от косата.
Нежно подсушете косата с кърпа, за да отстраните излишната вода, преди да я стилизирате.

Какво да направя след измиването:
Докато косата все още е мокра, нанесете с дланта си малка част от балсама за перуки от човешка коса и втрийте равномерно в косата.
Избягвайте прилагането на балсам в основата на перуката, тъй като той може да разхлаби възлите на основата, което пък може да доведе до откъсване на косъмчета от перуката.  Оставете балсама в косата за 10-15 минути. Нежно с пръсти опитайте да подредите кичурите на косата, подгответе я за изсушаването. Пръстите на ръцете Ви са най- нежния и добър вариант, но може да се използва и четката за перуки или  гребен с по-широки зъбчета.
Бъдете нежни и не дърпайте косата.
Почистете добре балсама от косата под студена течаща вода.
Внимателно подсушете перуката (не се търкайте и не усуквайте) и леко я притискайте с кърпа.
Ако пожелаете, можете да нанесете малко количество масло за естествена коса, за да добавите жизненост, влага и защита на косата.

Сушене и оформяне на Вашата перука от естествена коса:
Най-подходящо за перуките от естествена коса е да изсъхнат от само себе си, без да се използва сешоар. Разбира се, ако нямате възможност да изчакате можете да използвате сешоар, но на ниска степен и струдена струя  (ако имате тази опция на сешоара).
Ролки за коса също могат да се използват, за да направите прическа.
След като косата е напълно суха, можете да използвате уреди за оформяне на прическа като преса за коса, маша за коса, горещи ролки и др.
Използвайте стилизиращи продукти , които са специално предназначени за перуки от натурална коса.

Съвети за грижа при перука от естествена (човешка) коса:
Съхранявайте перуката си на стойка за перука или специална глава, която да е по-малка от основата на перуката, за да предотвратите разтягане на основата на перуката.
Директната слънчева светлина ще изсветли косата, така че избягвайте да съхранявате перуката си на място, където ще бъде изложена на слънце.
Не носете косата си докато спите. Това може да доведе до заплитане, накъсване и смачкване на перуката.
Перуките с по-светъл цвят са по-деликатни от тези в по-тъмни цветове, защото е била необходима допълнителна обработка за постигането на светлия цвят. Предвид този факт, положете допълнително усилие да поддържате перуката си ако тя е в по-светлата гама цветове.
С течение на времето Вашата перука ще загуби част косата си. Това е естествена част от жизнения цикъл на перука. Тогава ще се наложи да я замените с друга или да вложите в реставрирането й.
Избягвайте контакт с хлорирана вода, морска вода и топла вода, за да избегнете повреждане на перуката.
Ако имате възможност, най-доброто което можете да направите за Вашата перука е да я занесете на професионалист да се погрижи за нея.  Грижите в домашни условия са възможни, но грижата от специалист ще гарантира по-дълъг живот на перуката. Попитайте Вашия фризьор дали има опит с перуки или екстеншъни от естествена коса или потърсете някой, който със сигурност има.
За всичко, което Ви интересува и не е посочено в тази статия, моля свържете се с нас, ние с удоволствие ще помогнем. За контакт – Stilbul.bg

Posted in Без категория | Leave a comment

Нуждая се от перука, но как да избера?

Изборът на перука не трябва да е труден процес.
Ако губите или сте загули косата си поради онкологично заболяване и съответно след химиотерапия, алопеция или други медицински състояния или просто желаете да промените външния си вид, тази статия ще Ви помогне да изберете правилната перука за Вас!
Окуражаващата новина е , че никой няма да познае, че носите перука. Това, което обикновено се случва когато носите перуката си за първи път е че ще започнете да получавате много комплименти за новата си прическа.
Ако винаги сте искали различен стил прическа или цвят на косата, няма да има по-подходящ вариант за експериментиране от този.
Може би винаги сте искала да сте червенокоса? Или може би винаги сте мечтала за къдрици? С перуките опциите са неограничени.
Въпреки, че на много жени им се налага да носят перука не по свой избор, те откриват, че има неочаквани ползи.  Една от тях е, че сутрешната Ви програма ще е по-опростена. Също така се спестяват пари за прически, подстригвания и боядисвания.
Ако искате да научите как да си купите перука или просто искате да знаете къде да купите перука, това изчерпателно ръководство ще отговори на всичките Ви въпроси.
Първата стъпка при избора на перука е да определите размера на главата си. За дамските перуки съществуват три основни размера: petit, average и large. Тъй като повечето жени носят перука с основа среден размер (90-95%) , съществува по-голям избор на модели с размер Average (среден).  За да определите размера си можете да използвате следните указания:Как да избера размера на перуката

Следваща стъпка при избора на перука е избор на типа коса.Естествена или изкуствена коса

Третата стъпка е избора на типа основа на перуката. Тук ще намерите повече информация за това. 

След това трябва да се спрете на типа прическа. След като сте решили всичко до Видове прически на перукитемомента, следва забавната част- прическата. Разгледайте нашите къси, каре, средна дължина, дълги перуки и намерете Вашата любима. За жените, които са имали дълга коса преди да се наложи да потърсят перука, имаме съвет – да се ориентират към малко по-къс вариант прическа. По-късите коси са по -лесни за поддръжка и прехода след това към новопорастната Ви коса ще бъде по-плавен.

Следва да откриете и своя цвят. Повечето жени смятат, че е добре да изберат същия като естествения си цвят. Ако губите косата си е добра идея да отрежете кичур и да го ползвате за съпоставка при избора. Винаги препоръчваме да се възползвате от безплатната ни компетентна консултация и да ни позвъните по телефона, да заповядате на място при нас или да ни изпратите кичур коса или снимка, за да сме максимално полезни при избора на подходящия цвят.  Ако се двоумите между два цвята, препоръчваме Ви да изберете по-светлия,тъй като химиотерапията може да направи кожата на лицето Ви по-бледа. По-тъмен цвят на перуката ще направи по-голям контраст, а по-светлия ще омекоти вида Ви и ще придаде по-свеж виж. 

Не на последно място важен съвет от нас- следвайте вътрешното си чувство за това, което Ви прави щастлива със самата себе си, това, което Ви носи самочувствие и изберете перуката, която Вие самата харесвате, а не тази която би се харесала на останалите.Красива с перука! Ако все пак има въпроси, на които не можахме да отговорим в тази статия, моля потърсете ни и ние с удоволствие ще Ви съдействаме: http://www.stilbul.bg/bg/article/4/contact-us.html

от екипът на Stilbul.bg 

Posted in Без категория | Leave a comment

Видове основа на перука

Класическа основа на перука:
Това са машинно изработени перуки с треси (редове от коса) , които са пришити заедно.  Кичури коса се зашиват в ивица, която оформя т.н. треси.  Побредбата на тези треси в основата на перуката оставят малки отворени пространства, които осигуряват вентилация между скалпа и перуката и по този начин предотвратяват по-сериозно спарване на главата. Колкото повече треси и съответно отвори, толкова по-прохладно усещане ще има. Това е класическия начин за правене на перука, който е издържал теста на времето и е идеалния вариант в съотношение цена-качество.
Основа на перука с монофиламент:
По-скъпи от класическите основи, монофиламентните правят допълнителна стъпка, за да осигурят един напълно реалистичен вид на перуката. Всеки косъм е пришит по отделно към прозрачна мрежичка, което имитира изключително успешно скалпа на главата. Космите за пришити вертикално, както реално расте човешката коса.
Монофиламентните перуки съдържат различни като количество и разположение монофиламентна част.  В по-често срещаните случаи, тази част е разположена в горната част на основата.  Изработена е от фина, прозрачна материя, която се прелива с цвета на всеки тип скалп. Предлага разнообразни опции за оформяне на прическа, тъй като косата може да бъде разпределена във всякаква посока.

Видове разположения на монофиламентната част:

Монофиламентната част може да бъде разположена на върха на главата, в среданата част и в цялата горна част на перуката.
Друг вид изработка е перука с Lace Front частЛейс Фронт могат да имат перуките с класическа изработка, монофиламентна изработка или ръчно направените перуки, т.е. при всички видове основи на перуки е възможно да съществува тази Lace Front част.
Това е ръчно изработена фина мрежичка с прикрепени косми, разположена в предната част на перуката около окосмената линия. Тя създава илюзията за коса растяща от скалпа, защото много успешно и фино се прелива със собствения скалп. Ако имате перука с така изработка, можете са носите косата си назад, вързана или оформена в прическа.  Трябва обаче да се борави с тази част малко по- внимателно при миене, сресване или стилизиране.
Ръчно изработени основи на перука : Това е основа, която е от части или изцяло изработена от тънък мрежест плат, в който са пришити космите. Определено съзадава изключително реалистичен вид на перуката. Носи със себе си и два основни недостатъка- много висока цена и нужда от допълнително подсигуряване- двойно залепящи ленти или ластични пришивки.

Основа на перука със силиконова подложка в горната част. Голяма част от перуките от естествена коса, които нашия магазин предлага са изработени по този метод. Вместо мрежичка с нашите косъмчета е използвана силиконова подложка, която има почти същия ефект, но космите са прикрепени по-здраво и съответно перуката има по-дълъг живот. Цената също е по-приемлива в сравнение с перуки с ръчна или монофиламентна изработка. Тази силиконова подложка изглежда ето така:
След дългогодишен опит в сферата,  обратна комуникация с клиентите, ние сме се спрели на този модел за основен в колекцията ни от естествени перуки, тъй като освен здравата изработка и реалистичния вид на перуката, осигурява и нещо, мислим изключително безценно – комфорт и усещане за сигурност при носене.
Ако под перуката имате коса, то гребените прикрепени в предната и задна част на перуката ще я застопорят и тя няма да се плъзва. Ако няма коса под перуката, то товага те трябва да се разшият, за да не пречат. Тези основи са дълбоки и имат подсигуряващи ластични ленти отсрани, които могат да се регулират.

Сега след като сте се запознали с видовете основи на перука, надяваме се вече имате по-ясна представа кое би било подходящо за Вас. Ако все пак има нещо, което допълнително искате да научите, моля не се колебайте да ни се обадите или пишете – Stilbul.bg  

Posted in Без категория | Leave a comment

Чудесна лятна прическа с цветя- видео

Направи си сама у дома прическа за официален повод през лятото или за ежендневно настроение. Никак не е трудно и са нужни само търпение и прецизност.
Виж видеото:

Posted in Как да си направя ... | Leave a comment

Направи си сама … Елегантна и закачлива прическа!! Лесно у дома!

За да бъде тази, както и всяка една друга, прическа перфектна вие ще се нуждаете от няколко аксесоара, които можете да намерите в нашия онлайн магазин.
Заповядайте да разгледате и да си изберете това, от което се нуждаете- фиби, фуркети, подплънки за кок, стилизиращи продукти, четки и гребени или тренировъчна глава, на която да практикувате фризьорските си умения.
Всичко това на www.stilbul.bg

Posted in Как да си направя ... | Leave a comment

8 прекрасни жени, които са се родили мъже

Много хора не осъзнават, че транссексуалните модели се появяват навсякъде – в списания, на модния подиум, на конкурсите за красота, на различни сцени. Тези прекрасни красавици изглеждат и се чувстват като жени, но са родени с мъжки пол. Ако ние не знаехме този факт, определено ще ни е трудно да кажем, че нещо в тях не е достатъчно женствено. Вижте и се убедете сами.

Андрей Пеич

Австралийският модел със сръбско потекло Андрей Пеич е известен със способността си да бъде двуполов модел. Тоест позира ту като мъж, ту като жена. През януари 2011, в рамките на Седмицата на модата в Париж, той дефилираше като жена в ревюто на Jean-Paul Gaultier и като мъж в шоуто на Marc Jacobs. Андрей е класиран на 18 място в топ 50 на мъжките модели и същевременно на 98-мо място в класацията на списание FHM за „100-те най-секси жени в света за 2011 година.“

Снимка: blog.fayedinsmore.com

Леа Т.

С екзотично излъчване и безупречна фигура, бразилската красавица Леа Т. се превръща в един от най-търсените модели в света. Само за няколко месеца тази истинска богиня се качи на най-големите модни подиуми в Париж и Ню Йорк. Леа Т. е родена през 1981 година като Леандро Серезо. Това, обаче не я спира да се превърне в един от най-известните транссексуални модели в световната модна индустрия. Леа е музата на дизайнерската къща Givenchy и е откритие на старши дизайнера на марката – Рикардо Тиши.

Снимка: i.huffpost.com

Исис Кинг

Афро-американката Исис Кинг е родена с името Дарел Стени през 1985 година. Тя е модел и дизайнер, но си спечели славата най-вече, с това че е първата транссексуална състезателка, допусната до конкурса „Следващият топ модел на Америка“ (Next Top Model). Кинг се състезава два сезона в шоуто.

Снимка: antm411.files.wordpress.com

Флоренсия Де Ла Ви

Аржентинският модел Флоренсия Де Ла Ви стартира живота си през 1976 година като мъж на име Роберто Карлос Тринидад. Днес тя е една от най-известните транссексуални актриси в света. Тя се снима в различни сапунени сериали, а в миналото е била главен редактор на списание. В момента красавицата е омъжена и е майка на две бебета-близнаци, заченати и родени с помощта на сурогатна майка.

Снимка: radioveintiuno.com.ar

Сирапасорн Атаякорн (Sirapassorn Atthayakorn)

Нежната хубост на родената като мъж красавица от Тайланд Сирапасом Атаякорн разнежи сързата на съдиите на конкурса Miss International Queen 2011 и те ѝ дадоха короната и 10 хиляди долара награден фонд.

Снимка: radioveintiuno.com.ar

Сирапасорн Атаякорн (Sirapassorn Atthayakorn)

Нежната хубост на родената като мъж красавица от Тайланд Сирапасом Атаякорн разнежи сързата на съдиите на конкурса Miss International Queen 2011 и те ѝ дадоха короната и 10 хиляди долара награден фонд.

Снимка: picshuts.com

Каролин „Тула“ Коси

Тази англичанка е родена като Бари Кенет Коси. Тя е сред най-известните транссексуални хора в света. Тя има малка роля във филма за Джеймс Бонд с участието на Роджър Мур „Само за твоите очи“ от 1981-ва година. Тя е първият мъж, превърнал се в жена, който е сниман като еротичен модел в списание „Плейбой“. Неотдавна тя написа автобиография, за опита си като транссексуален модел, наречена „Аз съм жена“.

Снимка: 1.bp.blogspot.com

Клаудия Чариез

Трудно е да се повярва, че Клаудия се е родила мъж, нали? Нейната транссексуалност не я спира да стане световноизвестен модел. През 2008 година Чариез беше отстранена от конкурса „Следващият топ модел на Америка“, организиран от Джанис Дикинсън, но продължи, за да спечели другия конкурс – „Следващият топ транссексуален модел на САЩ“, организиран от Тайра Банкс. Можете да я видите на водещата снимка на статията.

източник :   www.tialoto.bg

Posted in Красиви | Leave a comment

Пищни и горещи

Те са модели, но телата им са далече от мерките на кльощавите им колежки

Кое е идеалното тегло? Този въпрос си е задавала всяка жена поне веднъж в живота си.Медиите ни заливат с безброй красавици, които са тънки като клечки и карат милиони дами по света да се подлагат на зверски глад и тренировки, за да се доближат до идеала за красота, наложен от киното, телевизията, музиката и модния подиум. Рубенсовите форми от миналите векове, вдъхновили дузини творци, вече не са пример за подражание.

В 21-век сред най-опасните болести наред с ХИВ се нареждат анорексията и булимията. И въпреки че нежният пол е запознат с последиците от глада и повръщането, жените продължават да правят и невъзможното, за да бъдат слаби. Защото слабото е секси… поне това се опитва да ни втълпят.

В действителност в света на модата има и дами, които далеч нямат кльощаво тяло. Точно обратното! Те са пищни в пълния смисъл на думата и се чувстват адски секси. Възможно ли е една по-едра госпожица/госпожа, която притежава екстра килца, да намери място сред фините си посестрими? Разгледайте следните примери и преценете сами.

Тара Лин

Тара е модел, който далеч не влиза в представите ви за кльощава красавица. Но дамата е била на корицата на френския Elle в брой, в който си прави „компания“ с далече по-фини госпожици. Лин се чувства стопроцентова жена (така каза за себе си и пълничката Адел) и с гордост казва кой е нейният размер дрехи – 18 по американските мерки, което е 48 по европейските.

Снимка: Elle

Жустин Легол

Дамата е канадски модел и е в каталога на агенция за модели с по-големи мерки. През последните години тя успява да се сдобие с доста ангажименти и да се утвърди в модния свят… поне в Канада. Нейният размер е 14 (по американски мерки) или 44 по европейски мерки.

Снимка: Judgment of Paris

Кристина Мендес

Кристина е една от първите пищни дами, която успява да си пробие път в света на модата. Тя е била на кориците на сп. „Daily Venus Diva“, „GEMINI“, „POSHPULSE“, „Essence Magazine“, „Pose Magazine“, „All You Magazine“, „DTM Magazine“ и куп др. списания. Размерът ѝ е 14 (44 европейски).

Снимка:  prettyplussize.tumblr.com

Барбара Брикнер

Тя е модел от повече от 10 години. Работила е с много дизайнери, най-вече от италианската компания „Elena Miro“ като дори се появява в техния календар. През 2000 г. дамата стартира собствена линия дрехи с името „BB Maternity“.
Снимка: oddee.com

Силвия Ро

Тя е на 25 години и е с корейско-американски произход. Цял живот се е чувствала по-голяма от останалите, докато накрая не е започнала да вижда плюсовете в това. На модния подиум е от 2007 г. Участвала е в модно шоу за Nordstrom’s, Macy’s, Torrid, а също така е била и част от FFFWeek Los Angeles.

Ро е привлякла вниманието на сп. „Venus“ и „Plus“, а също така е станала част и от специалното издание за президента Барак Обама – „Sister Sister Magazine“. Силвия е и едно от момичетата на пин-ъп календара за жени с повече извивки, който се продава по целия свят. Носи размер 14 (44 европейски).

Снимка: ennoticias.net

Ананса Симс

Ананса Симс печели симпатии с красивото си лице и своята честност. Интересен е фактът, че майка ѝ е първата цветнокожа жена, която излиза на корицата на Vogue (1974) – Бевърли Джонсън.

Миналия месец стана ясно, че дамата очаква второто си дете.
Снимка: Glamour

Ашли Греъм

Ашли е модел за бельо, предназначено за по-едри дами. Заедно с мисис Симс, хубавицата участва в специалния брой на сп. Glamour посветен на пълните дами от модния бранш. Дамата си купува дрехи с размер 16 (46 европейски).
Снимка: oddee.com

Флувия Лакерда

Ето и една гореща бразилка, която е далеч от мерките на Адриана Лима. Едрата дама работи като бавачка, когато един моден редактор я открива и ѝ предлага да работи като модел. В модната индустрия я наричат „Жизел плюс“.
Източник: www.tialoto.bg

Posted in Красиви | Leave a comment

Секси летни прически за дълга коса

Подчертайте цялостната си визия с една от тези секси летни прически.

Дългата безформена коса вече не е модерна. Дайте живот на накълцаните си пластове, като изберете една от тези секси прически. Създаването на обем и форма на вашата прическа вече не е толкова трудно. Всичко, от което имате нужда са основните стилизиращи продукти.

Живата коса и естествения блясък са едни от ключовите признаци на здравата и добре поддържана коса. Поддържайте своята прическа във перфектна форма, без да се налага да прекарвате часове пред огледалото. За да постигнете тези прически ще са ви необходими топли ролки, преса за коса и спрей за обем.

Супер правата дълга коса може да създаде зашеметяващо впечатление. За да си направите тази прическа използвайте пресата си за коса и малко количество изглаждащ крем или кристали, за да изгладите перфектно косата си. Здравата коса изглежда поразяващоу когато бъде добре изправена с преса. Бретоните на една страна също остават много актуални през летния сезон. Но ако искате нещо по-екстравагантно, то задължително изберете плътните прави бретони, които имат силата да променят тотално всяка една визия.

Помислете над всички възможно алтернативи преди да предприемете всякакви действия. Тези прекрасни предложения определено ще ви помогнат в избора на перфектната лятна прическа.

 

Posted in www.stilbul.bg | Leave a comment

Детски прически

Posted in Галерия снимки | Leave a comment

Прически Hairstyles

This gallery contains 85 photos.

More Galleries | Leave a comment